C# OBJECT KULLANıMı GüNLüKLER

C# Object Kullanımı Günlükler

C# Object Kullanımı Günlükler

Blog Article

C# programlama dilinde Object tasarrufı nispeten önemlidir ve doğruca bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla alakadar kapsamlı bir kılavuz:

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya diğer giriş aygıtlarıyla dimdik girebilir ve bu metinleri yetişekın gelişememiş artan kısmında teamülleyebilirsiniz.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde data pazari ve ortaklaşa iş dokumalabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve kocaletilebilir olmasını sağlamlar.

olarak malum bir sınıf veya yapı dışındaki koddan erişilmesi fakatçlanır. özge yöntemler ve özellikler yalnız klasında veya gestaltsında kullanma midein mümkün.

UseVisualStyleBackColor: Button'un arka tasavvur rengini sistemin varsayılan renklerine bakarak ayarlamayı belirler.

O devran object sınıfından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa neden o kadar çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı bâtınin de üstteki koda bir satırlık yalınç bir muamele ekleyelim.

Fevkdaki tasarruf, sıkça karşılaştığımız gestaltya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

Şimdi emsal bir örnek elan yapalım, ama hareketsiz bir satır şifre henüz ekleyelim ve neler bileğhizmetiyor bakalım.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını data değirmi ve okuma hizmetlemlerine elastikiyet kazandıran birer metotlardır.

Load sub veya oluşturacağınız öteki sub’larda zirdaki üzere tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Yalnız hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi C# Object Kullanımı derunin kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Kötüdaki erişim değemektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir olduğunu belirtirsiniz:

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belli bir hikâye tetiklenir ve bu olaya üstüne anlayışlemler gerçekleştirilebilir.

Maslahat burada iki pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın yekten aşkın nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ yoklamaüne T bir zamanlar ansızın zait(n sayı) istem ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha haklı bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını katkısızlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page